Her biri birer baş yapıt… Basıldıkları dönemde en çok okunanlar listesine girdiler, klasikler arasındaki yerlerini aldılar ve sinemaya uyarlandılar. Hayal gücümüzde yarattığımız dünyalar beyaz perdeyle buluştu, okuyucular olarak biz de kahramanlarımızla buluşmanın heyecanını yaşadık.
Peki, filme uyarlanmış kitapları bir de dinlemeye ne dersin?
Dorian Gray’in Portresi

Yayınlandığı tarihte büyük tepkiler çekse de en çok okunan kitaplar arasında yer aldığı gibi filmi de birden fazla kez sinemaya taşındı. İlk olarak 1915’te kısa film olarak izleyici karşısına çıkan Dorian Gray’in Portresi; 1945, 1973, 2004, 2007 ve 2008’de film olarak karşımıza çıktı.
Oscar Wilde’ın dünyasına konuk olmak için Dorian Gray’in Portresi’ni Storytel’den dinleyebilirsin.
Veronika Ölmek İstiyor

The New Yorker gibi mecralarda beğeniyle anlatılan Paulo Coelho romanı… 2009’da beyazperdeye uyarlandığında Sarah Michelle Gellar, Jonathan Tucker ve Erika Christensen gibi isimler rol aldı.
Coelho romanında, ölmek için çaba sarf eden Veronika’nın ölümcül bir hastalığa yakalanmasıyla yaşama ve kendine yeniden bakışını görüyoruz.
Başak Daşman’ın sesiyle Storytel’de yer alan kitabı dinlerken hayata karşı farklı bir pencereden bakmaya başlayıp sık sık düşüncelere dalacaksın…
Fahrenheit 451

Kağıdın yanma derecesi: Fahrenheit 451…
Ray Bradbury’den zamanının ötesinde bir eser. Filme çekildiği yıl da çok ses getiren kitap, pek çok yazar ve eleştirmenden tam not almayı başardı.
Kitapların olmadığı bir dünya hayal et… Düşüncesi bile kötü öyle değil mi? Bradbury’nin yarattığı bu distopik dünyaya önce kitabıyla konuk olmanı tavsiye ederiz. Erdal Beşikçioğlu’nun sesinden dinledikten sonra filmini izlemek çok daha doğru bir seçim olacak.
Mutluluk

2006 yılında Barnes & Noble Yeni Büyük Yazarları Keşif Ödülü’ne layık görüldü. Edebiyatçı, devlet lideri, eleştirmen gibi pek çok farklı kesimin beğenisini topladı. Zülfü Livaneli Mutluluk ismini verdiği romanıyla unutulmaz bir esere imza atmış oldu.
Kitapta Livaneli’nin detaycı bakış açısıyla Meryem ve Cemal’in hikayesini okuyoruz. Bir yanda töreler, bir yanda modernlik, bir yanda aile baskısı, bir yanda kardeş sevgisi… Türkiye’nin değişemeyen gerçeklerinden ve sorunlarından birine ustalıkla parmak basıyor Livaneli. Roman, Sırrı Süreyya Önder’in uyarlamasıyla, Özgü Namal, Murat Han ve Talat Bulut gibi oyuncuların performanslarıyla 2007’de izleyiciyle de buluştu.
Livaneli, Mutluluk ile toplumsal kavramları yeniden sorguluyor ve okuyucusuna düşünecek pek çok soru bırakıyor.
Hem bir kitap kurdu hem de bir sinemaseversen romanlardan uyarlanan kitaplar tam da sana göre. Üstelik şimdi birbirinden büyüleyici sesler ile…
Hayvan Çiftliği

Sinemaya uyarlanan bir kült eser daha… George Orwell’ın klasikler arasına girmekle kalmayıp devlet, iktidar, özgürlük, eşitlik gibi kavramları da ele alarak siyasi anlamda ortaya koyduğu eşsiz bir roman. Aslında Orwell yazmaya başladığında bir peri masalı düşünür ancak bu masal çocuklara değil büyükleredir.
Hayvan Çiftliği, 1954 ve 1999 olmak üzere iki defa beyaz perdeye uyarlandı. Filmleri izlemeden önce Orwell’in eleştirel bakış açısını Okan Bayülgen’in sesinden dinlemeni tavsiye ederiz.