Kral Şakir’in izleyiciyle ilk buluşması 2016 yılında Cartoon Network Türkiye ekranlarında gerçekleşti. Kanal için Grafi2000 ekibinden Varol Yaşaroğlu, Berk Tokay ve Haluk Can Dizdaroğlu tarafından hazırlanan çizgi dizi, Cartoon Network’te yayınlanan ilk Türk yapımı çizgi film olmasıyla da önemli bir konumda.
Animasyon izleyiciler tarafından çok sevilince önce Kral Şakir: Oyun Zamanı (2018), Kral Şakir Korsanlar Diyarı (2019) beyazperdede gösterime girdi ve daha sonra Eksik Parça Yayınları tarafından çocuk kitapları yayımlandı. Günümüzde Kral Şakir 7 kitaptan, Kral Şakir İlk Okuma ise 11 kitaptan oluşan oldukça popüler seriler.
Kral Şakir hikayeleri 6-9 yaş arası çocuklar için uygun olsa da rengarenk ve eğlenceli resimleriyle okul öncesi çocukların, mizahi yönüyle 9 yaş üstü çocukların ve hatta yetişkinlerin ilgisini çekiyor. Kısaca; çizgi filmleri, mizahı ve çocuk kitaplarını seven yetişkinlerdenseniz, Kral Şakir’e göz atmaktan kendinizi alıkoymayın.

Kral Şakir Ne Anlatıyor?
Babası aslan, annesi kedi olan başkahramanımız Kral Şakir, birbirinden farklı özelliklere sahip aile üyeleri ve arkadaşlarıyla maceradan maceraya atılan komik, zeki, meraklı, biraz şaşkın ve oldukça da cesur küçük bir aslan. Maceraya atılmak derken, öyle sıradan hikayelerden bahsetmiyoruz tabi ki. Kâh uzayın derinliklerinde buluyorlar kendilerini kâh dinozorların arasında. Kâh dedektif olup fantastik canavarların peşine düşüyorlar kâh doğa savaşçısı olup çevre dostu planlarını devreye sokmak için türlü zorluklara göğüs geriyorlar. Çoğu zaman işler raydan çıkıyor ama günün sonunda dostlukları ve azimleri sayesinde maceralarını birçok yeni deneyim ve başarıyla tamamlıyorlar.
Kral Şakir’i özel yapan özelliklerden biri de hepimizin aşina olduğu bazı geleneksel motifleri, modern dünyayla ve fantastik olaylarla çok güzel harmanlamış olması. Bu yüzden sıradan bir gün her seferinde oldukça dinamik ve heyecanlı bir maceraya dönüşüveriyor.
Birbirinden çok farklı ve bir o kadar da eğlenceli karakterler
Kral Şakir serisinin güzel taraflarından biri karakterleri. Birbirinden farklı birçok karakterleri bir ailenin çatısı altında buluşturan bu yapım çocukları sadece eğlendirmiyor, onlara farklılıklarımıza rağmen “biz” olabilmenin güzelliğini ve eğlenceli taraflarını da gösteriyor. Örneğin Kral Şakir’in dedesi Peyami, tonton bir su kaplumbağası (kendi deyimiyle koltuk kaplumbağası). Küçük kız kardeşi Canan, ailenin en mantıklı üyesi olan kitap kurdu bir kedi. Şakir’in babasının en yakın dostu da okulda hademelik yapan, oburluğuyla nam salmış, video oyunları seven mor fil Necati. Necati zamanının çoğunu onların evinde geçirir.
Hikâyenin ana karakteri Kral Şakir olsa da Şakir’in babası ve arkadaşı Necati de genelde maceralarında Şakir’e eşlik ediyor. Elbette karakterler bu kadarla sınırlı değil. Belalı işler çevirip duran Akbaba Tanju ve adamları, anne Kadriye, çılgın icatlarıyla Şakirlerden yardımını esirgemeyen bilim insanı Mirket, komşu Huysuz Kertenkele ve çok daha fazlası Kral Şakir maceralarında sizi bekliyor.
Birbirinden renkli, eğlenceli karakterler ve olaylarla dolu bu dünyanın bu kadar sevilmesi şaşırtıcı değil. Kral Şakir dünyasında 7’den 70’e herkesin seveceği, kendinden bir parça bulacağı ya da bol bol güleceği bir şey var.
Kral Şakir’in Storytel’de dinleyebileceğ macera ve eğlence dolu kitapları:
Anlatsam Film Olur

Artık bizim aslan ailesini yakından biliyorsunuz. Herkes bir alem, bu yüzden de başımıza acayip işlerin gelmediği tek gün bile geçmiyor. Hayatımı yazsam çizgi roman, anlatsam aksiyon filmi olur! Benimkiler yaratıcı zekaları ve cin fikirleriyle her zorluğun üstesinden geliyorlar. Tam işin içinden nasıl çıkacağız diye düşünürken bir bakıyorum işler yoluna girmiş. Çünkü bizim aile hep on numara çözümler bulup zoru başarırdı. Nasıl mı? Beni izlemeye devam edin…
Macera Devam Ediyor

Birkaç yıl öncesine kadar büyümeyi çok isterdim. Kim istemez ki! Araba kullanmak, tıraş olmak, gece eve geç gelmek, kimseye hesap vermemek, istediğini yemek, istediğini giymek gibi saymakla bitmeyen bir sürü avantajı var. Ancak bu yıl fikir değiştirdim, artık daha fazla büyümek istemiyorum. Azıcık boyum uzadı, birazcık ağabey gibi görünmeye başladım diye öyle çok üstüme gelindi ki saklanacak delik arar hâle düştüm. Peki, neler mi oldu? Ne olmadı ki!
Tek Kişilik Dev Orkestra
Selam arkadaşlar, ben Şakir. Hepinizin bildiği şekilde namıdiğer Kral Şakir. Dışarıdan bakıldığında normal bir aile gibi görünsek de bizim evde her gün ayrı bir olay yaşanır. Aslan babam Remzi, kardeşim Canan, yemek âşığı Fil Necati ile birlikte maceradan maceraya koşarız. Çılgın ve bir o kadar komik ailemle tanışacağınız için mutluyum ama şimdi biraz acelem var. Sebzelerle hamburgerler arasında kavga çıkmış; hamburgerler bir sıfır galip, olaya müdahale etmem lazım. Görüşürüz!
Kral Şakir Karakterleri
Kral Şakir’in maceraları devam ettikçe seriye yeni karakterler de katılmaya devam edecek gibi görünüyor. Ancak Kral Şakir’in sıra dışı dünyasındaki bazı karakterler seride her zaman boy gösteriyor. Bu nedenle serinin ana karakterlerini biraz daha yakından tanıyalım istedik. İşte Kral Şakir’in ailesi, arkadaşları ve elbette ki düşmanları:
Kral Şakir: Serimizin ana karakteri olan Şakir oyun oynamayı ve maceraya atılmayı seven bir çocuk. Sarı renkli bir aslan olan Kral Şakir, arkadaşları ve ailesiyle vakit geçirmeyi çok sever. Uzaydan duyulabilecek kadar güçlü biçimde bağırabilen Kral Şakir, uçmak, başkalarının sesini kısmak, yer çekimini kontrol etmek gibi özel güçlere sahip, sıra dışı bir aslan.
Peyami: Kral Şakir’in dedesi olan bir su kaplumbağasıdır. Ancak kendisine “koltuk kaplumbağası” demeyi tercih eder. Remzi’nin evlatlık babası olan Peyami, 120 yaşında. Yaşlılığından dolayı zaman zaman hafıza sorunları yaşıyor, bir parça çabuk sinirlenebiliyor. Oldukça yavaş yürüyen Peyami, aynı zamanda ikna etmesi epey zor biri.
Remzi: Kral Şakir’in babası olan Remzi, bir aslan. Bir bankada çalışmakta olan Remzi, sakin mizacı ile adeta bir aile babası. Akşam işten eve geldiğinde Kral Şakir ve Tanju ile video oyunları oynamayı seven Remzi, iyi niyetli ama bir parça tembelliğe yatkın biri olarak bilinir.
Kadriye: Kral Şakir’in annesi, Remzi’nin eşi olan Kadriye, güzeller güzeli beyaz bir kedi. Evin yönetiminde her şeye o karar verir ve o ne derse o olur. Kabarık sarı saçları, inci kolyesiyle şık bir hanımefendi olan Kadriye, genelde temizlik ve ev işleriyle uğraşsa da, zaman zaman Necati, Remzi ve Kral Şakir ile maceralara atılmaktan da geri kalmaz.
Canan: Kral Şakir’in kız kardeşi olan Canan tam bir kitap kurdu. Çok akıllı olan ve sürekli kitap okuyan Canan da tıpkı annesi gibi beyaz bir kedi. O da zamanının çoğunu evde geçirir, ama bazen de abisi Kral Şakir’e birbirinden çılgın maceralarında eşlik eder.
Fil Necati: Mor renkli bir fil olan Necati, Kral Şakir çizgi filminin en ilginç karakterlerinden biridir kuşkusuz. Kral Şakir’in arkadaşı olan Fil Necati, zengin bir aileden gelmesine rağmen, hayatını bir okulda hademelik yaparak sürdürür. Hademelik yapmadığı saatleri uyuyarak, yemek yiyerek ve video oyunları oynayarak geçirmeyi tercih eden Fil Necati, fırsat buldukça aylaklık yapmayı da sever.
Uyuz Tanju: Kral Şakir’in mahalleden arkadaşı olan Uyuz Tanju, çöplüklerde, sokaklarda yaşayan bir köpek. Tanju, gofrete olan zaafıyla bilinir. Eski, yırtık pırtık kıyafetler giyen Tanju başkalarının attıklarıyla beslenir
Mirket: Mirket çok zeki bir bilim insanı ve kendisine ait bir laboratuvarı var. Laboratuvarında sıra dışı icatlar yapar ve bu icatlarını zaman zaman Kral Şakir ve arkadaşları üzerinde test eder. Elbette icatları sayesinde Kral Şakir ve arkadaşlarını, başlarını soktukları belalardan sık sık kurtarır.
Akbaba Kürşat: Akbaba Kürşat, Kral Şakir’in macera dolu evrenindeki baş kötü karakterdir. Sinsi ve kötü işler peşinde olan biridir. İstediğini elde etmek için her türlü hileye başvurmaktan çekinmez. Şeytani fikirlere sahip olan ve yanında iki adamıyla gezen Kürşat, hem kendinden çok emin hem de inatçı yapısıyla, aklına koyduğu bir şeyin peşini asla bırakmamasıyla bilinir.
Goril Ercan: Akbaba Kürşat’ın yaverlerinden biri. Sürekli Akbaba Kürşat ile birlikte dolaşıyor ve onun kirli işlerine yardımcı oluyor.
Çocuk KitaplarıSesli Kitap