Bedenin, stresle başa çıkma konusunda harika mekanizmalara sahip. Stres dozunda maruz kalındığında, seni çok daha güçlü ve üretken kılabiliyor, hızlı hareket edip, harikulade sonuçlar alabiliyorsun. Ancak modern hayat, insanlığı sürekli strese maruz bıraktı ve buna bağlı olarak kronik hastalıklarda çoğalma var. Bitmek bilmeyen stres yönetimi artık yaşamının gündelik bir parçası. Storytel, kitapları okumak yerine dinleme seçeneği sunduğu için, yolda giderken, arabanda veya telefonundan dahi erişebileceğin içeriklerle, bu konuda da yanında.
Haydi gel, gündelik yaşamında maruz kaldığın strese bakışını değiştirecek, onun seni teslim alması yerine, birlikte yol arkadaşı olarak ilerlemene yardımcı olacak içeriklere bir göz atalım.
Ev Yapımı Bir Paraşüt – Berrak Yurdakul

- Yapamıyorum.
- Değişemiyorum.
- Zihnimi Susturamıyorum.
Yukarıdaki maddelerden en az ikisi sana uyuyorsa, bu kitap senin için biçilmiş kaftan. Sevinç Erbulak’ın seslendirmesiyle, Berrak Yurdakul’un senin için hazırladığı yedi günlük kurs boyunca;
• Zihninin her dediğine inanmaman gerektiğini
• Düşüncelerin hakkında düşünmemeyi
• Dikkatini neye verdiğine dikkat etmeyi
• Duygularına düşünceyi bulaştırmamayı
• Aptalca değil akıllıca bencil olmayı ve sana özgürlük getirecek daha birçok şeyi öğreneceksin.
İFA : İnsanın Fabrika Ayarları – 2. Kitap: İlişkiler ve Stres

İnsanın Fabrika Ayarları serisi bir bütün olarak insanlığın gereklerini İFA edebilmek için, bilimsel gerçeklere farklı bir çerçeve öneriyor. İnsanın Fabrika Ayarları, kendinizi başka bir bakış açısından bir kez daha anlamaya davet ediyor.
Ev Yapımı Sihirli Değnek – Şermin Yaşar

Bir sihirli değnek olsa, sana ve hayatındaki her şeye dokunsa; seni olmak istediğin şekilde değiştirmekle kalmayıp seni üzen, yoran, kalbini kıran kişileri de değiştirse harika olmaz mı? Şermin Yaşar kendini tanımak, kendine inanmak gibi evde kolayca erişebileceğin malzemeleri, sabırla harmanlayıp özene bezene yaratacağın sihirli değneğin tarifini verirken, Aysın Işımer’in seslendirmesi de büyülü bir melodi gibi kulaklarından girip, çıktığın bu yolda sana eşlik ediyor.
Ustalık Gerektiren Kafaya Takmama Sanatı – Mark Manson

Günümüzde sosyal medya içerikleri tüketmek dahi insanın kendisini kötü hissetmesi ve strese girmesi için yeterli bir sebep. Hayat her zaman güzel değil. Bazı günler berbat geçebiliyor. Aldığın zor haberler bir yana, gündelik yaşamında maruz kaldığın uyaranların fazlalığı bile seni strese sokmaya yeterli. Birkaç kuşak önce insanlığın çoğunluğu tarım veya hayvancılıkla uğraşırken, sabah uyanıp kendini kötü hissettiğinde ‘Bugün keyfim yok ama ara veremem. Gidip şu samanları havalandırmam gerekiyor.’ diyordu. Her günü, ona verilmiş bir hediye olarak görmek ve mutlu olmak zorunda hissetmiyordu. Sosyal medyasını açıp harika hayatlar yaşayan onca insana bakmıyor ve ‘Sorun bende olsa gerek!’ demiyordu. Mark Manson’un yazdığı Ustalık Gerektiren Kafaya Takmama Sanatı, ‘Mutlu olmak zorunda filan değilsin! Mutsuz olduğunu kabul etmek, sürekli mutlu olmaya çalışmaktan çok daha pozitif bir deneyimdir.’ önermesinden yola çıkıyor. Storytel’de İbrahim Selim’in seslendirmesiyle yer alıyor.
Stres Yönetimi

Stres iş yaşamının kaçınılmaz bir parçasıdır. Ama stres seviyenizi nasıl kontrol altında tutabilirsiniz? Stresi yönetmek size kısa vadeli düzenlemelerden uzun vadeli tekniklere kadar iş yerindeki stresi yönetmek için pratik, elle tutulur öneriler veriyor. Kitapta şu soruların yanıtlarını bulacaksınız:
– Stresin ve endişenin nedenlerini nasıl bulabilirsiniz?
– Endişenizi eyleme dönüştürmek için gerekli stratejileri nasıl geliştirebilirsiniz?
– Başkalarının aşırı stres ve toksik endişeyle baş etmesine nasıl yardım edebilirsiniz?