Çağımıza ışık tutan, ufuk açan birbirinden değerli Uğur Mumcu kitapları Storytel’de seni bekliyor. E-kitap ve sesli kitap olarak yer alan bu eşsiz kitaplara ulaşmak artık çok kolay.
Basın tarihinin en önemli isimlerinden biri olan Uğur Mumcu’nun henüz kitaplarını okumadıysan belki de artık dinlemenin vakti gelmiştir. Vakitsizlik bahanen olmasın. Türk siyasal yaşamına araştırmacı kişiliği ile ışık tutan, yaşadığı süre boyunca araştırmalarıyla birbirinden farklı grupların ve düşünsel kitlelerin dikkatini çeken Uğur Mumcu’nun kitapları şimdi Storytel’de…
Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olduktan sonra Cumhuriyet Gazetesi’nde yazılarıyla yer almaya başladı. Gazetede yayımlanan Türk Sosyalizmi yazısıyla Yunus Nadi Ödülü’nü kazanan Mumcu, bir yandan da Anka Ajans’ta çalışmaya başladı. Gazete için hazırladığı yazıların yanında yazdığı kitaplarla da hem okurlarıyla buluştu hem de Türkiye tarihi için paha biçilmez araştırmalar bıraktı…
Sakıncalı Piyade

Uğur Mumcu’nun 1977’de kaleme aldığı kitap, 12 Mart 1971 muhtıra döneminde yaşananlara eleştirel bir şekilde yaklaşıyor. Muhtıra döneminde Mamak Cezaevi’nde bir yıla yakın kalan Mumcu, aldığı cezanın bozulmasından sonra askerliğini sakıncalı piyade eri olarak tamamlar. Kitabında da bu anılarına da yer verir.
Gazi Paşa’ya Suikast

Uğur Mumcu’nun eline geçen Mustafa Kemal ve İsmet Paşa arasındaki yazışmalar ilk kez bu kitapta yer alır. Savaş dönemini geride bırakan ülkenin kurucuları ve savaş kahramanları tehlikededir, Atatürk’e yönelik saldırılar ise sürekli gündeme gelir. Mumcu, Gazi Paşa’ya Suikast ile elindeki belgeleri ve araştırmaları ortaya çıkarır.
Büyüklerimiz

Uğur Mumcu’nun usta kaleminden 1980 öncesinde siyasette önemli yere sahip isimleri mizahi bir dille sayfalara taşıyor. Uğur Mumcu’nun Mehmet Ferda takma ismiyle yazdığı yazılardan oluşan kitap şimdi Storytel’de e-kitap olarak okuyucularını bekliyor.
Çıkmaz Sokak

Uğur Mumcu, Çıkmaz Sokak’ta; 12 Mart döneminde Niğde Cezaevi’nde bulunan eylemcilerle yaptığı röportajlar, mahkeme kararları ortaya çıkarıyor.
Bir Uzun Yürüyüş

Türkiye İşçi Partisi genel başkanlarından Behice Boran’ın hikayesini, TİP’in değerlendirmesini, devletin sol kesime ve harekete yaklaşımını Uğur Mumcu’nun satırlarından okuyoruz.
Tüfek İcad Oldu

1977 – 1980 arasında Cumhuriyet gazetesinde yayınlanan yazıların yer aldığı Tüfek İcad Oldu’da Türkiye’nin en önemli olaylarına şahit oluyor, Mumcu’nun yorumlarıyla Türk siyasal yaşamının kilometre taşlarının yer aldığı arşiv niteliğinde bir kitap. Tüfek İcad Oldu, artık Storytel’de hem e-kitap hem de sesli kitap olarak seni bekliyor.
Papa – Mafya – Ağca

Araştırmacı gazeteciliği ile sadece yaşadığı dönemin değil, günümüzün de idol isimlerinden biri olan Uğur Mumcu; gazeteciliğin itibarının nasıl sarsıldığını, mesleğin gördüğü baskıyı, tehditi ve zulmü anlatıyor.
Ankara, Karlı Sokak’taki evinin önünde bir suikaste kurban giden Mumcu’nun ölümü hâlâ aydınlatılamasa da yazdıklarıyla, cesaretiyle, gazeteciliğiyle geçmişe meydan okumayı başaran isimlerden biri oldu…
Türk basın tarihinin unutulmaz isimlerinden biri olan Mumcu, zamanının çok ötesindeki yazarlardan biri olarak basın tarihindeki yerini aldı. Henüz bu başarılı ve unutulmaz ismi henüz okumadıysan Uğur Mumcu kitapları artık Storytel’de! İster e-kitap olarak ya da sesli kitap olarak edinebilirsin.
Sesli KitapTürk Klasikleri